Výhradní dovozce GASTROLUX a YAXELL pro ČR a SR

Tekuté zlato severu

  fitol_1

banner FitOlŘepkový olej FitOl se vyrábí ve Švédsku šetrným lisováním nejkvalitnější přírodní a geneticky neuprave řepky olejné bez použití chemických rozpouštědel. Tímto postupem je na úkor nižší výtěžnosti dosahováno vynikající kvality oleje a výsledkem je čistě přírodní produkt! Pečlivé zpracování a dokonalá preciznost při výrobě dává oleji optimální chuť a trvanlivost, stejně tak jako vysoký obsah přírodního vitamínu E a K. Díky chladnému podnebí obsahuje také švédský olej FitOl vyšší obsah Omega 3 než oleje z jiných částí Evropy.

Řepkový olej vykazuje z lékařského hlediska obzvláště hodnotné složení: má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny olejové, a polynenasycených mastných kyselin, a to především nejdůležitější kyseliny α-linolenové, která patří mezi mastné kyseliny typu Omega-3. Mastné kyseliny Omega-3 jsou považovány za nejprospěšnější z nenasycených mastných kyselin vyskytujících se v přírodě. Lidské tělo si je neumí samo vytvořit, a tak je nutné je doplňovat v potravinách. Účinně snižují riziko infarktu a mozkové mrtvice, mají pozitivní vliv na mozkovou činnost a funkci nervů a mohou také působit protizánětlivě. Řepkový olej má současně také nejnižší podíl nezdravých nasycených mastných kyselin ze všech rostlinných olejů.

Nutriční přínos je důležitý stejně tak jako praktické vlastnosti řepkového oleje. Řepkový olej FitOl se vyznačuje vysokou tepelnou a skladovací stabilitou. FitOl si udržuje svoji neutrální chuť i během přípravy jídel a je dokonce i podstatně více tepelně odolný. Kvalitní řepkový olej může pozvednout chuť mnoha jídel a v kuchyni najde výborné uplatnění pro neobvykle vysoký bod rozkladu (cca 220–240 °C), což je teplota, při které zahřívaný olej začíná vydávat kouř a nad kterou by jedlé oleje nikdy neměly být zahřívány. U surových olejů např. olivového je bod rozkladu znatelně nižší.

logo ECARF pečeť náhled

Řepkový olej FitOl jako první jedlý olej na světě obdržel pečeť kvality Evropského centra pro výzkum alergií, která je udělována výrobkům a službám vhodným pro alergiky. Pečeť kvality ECARF na etiketě výrobku jasně signalizuje, že se jedná o výrobek obzvláště vhodný pro alergiky a napomáhá tak lidem, kteří trpí alergiemi, ulehčit volbu při výběru vhodných produktů. Díky své jemné máslové chuti a příjemné vůni je také mimořádně vhodný i pro děti!  

 

Tato webová stránka využívá soubory cookies. Více informací najdete v našich zásadách používání cookies. Pokud s jejich použitím nesouhlasíte, je třeba provést změnu nastavení prohlížeče.