HASEGAWA krájecí prkénko FSR 60x30 cm

Velká krájecí deska s dřevěným jádrem pro profesionály - nikdy se nedeformuje, je šetrné k ostří nože a o 30-50% lehčí než běžné desky.

Vyrobeno v Japonsku.

Můžeme doručit do:
17.10.2024.
Skladem
Kód: 6030
Značka: HASEGAWA
4 590 Kč
Kategorie: HASEGAWA prkénka
Rozměr: 60 x 30 x 2 cm
Hmotnost: 2,4 kg
Tepelná odolnost: nad 90° C
FSR20 6030 Kaibuchi
Novinka

Hasegawa krájecí prkénko s tuhým dřevěným jádrem.

Krájecí desky pro profesionální použití jsou obvykle velké, a proto velmi těžké. Krájecí deska HASEGAWA s dřevěným jádrem je extrémně lehká, nedeformuje se a velmi snadno se s ní manipuluje.

Dřevěné jádro zabraňuje deformacím a ohýbání při dlouhodobém používání a mytí při vysokých teplotách.  Deska je vždy stabilní a lze je mýt v myčce na nádobí.

Prkénko je o 30-50% lehčí ve srovnání s běžnými deskami a velmi snadno se ním manipuluje, což vede k lepší hygieně a údržbě. Navíc snižuje nebezpečí způsobená pádem.

Speciální měkký povrch z obou stran tlumí a pohlcuje údery nože, čímž si čepel zachovává svoji ostrost.

Povrch desky má jemnou strukturu zabraňující klouzání potravin.

Desky HASEGAWA jsou nejen šetrné k ostří, ale i k životnímu prostředí. Díky dřevěné struktuře jádra je množství použitého plastu menší než u běžných krájecích desek. Kromě toho dřevěné jádro využívá dřevěný odpad, nikoli nově vytěžené dřevo.

Deska má japonskou antibakteriální certifikaci SIAA ISO22196 a je odolné vůči dezinfekcím a bělidlu.

Vyrobeno v Japonsku - to nejlepší pro Vaše nože.

Jak pečovat o krájecí prkénko HASEGAWA 

Krájecí  prkénko HASEGAWA je velmi měkké a udržuje ostří nožů po delší dobu než jiná prkénka. Při správné  péči Vám prkénko bude sloužit k plné spokojenosti mnoho let. 

Věnujte prosím trochu času přečtení následujících tipů, jak o ně správně pečovat a udržovat je  v hygienickém stavu pro dlouhodobé používání.

Umyjte prkénko po každém použití

Každé krájecí prkénko je náchylné k ulpívání bakterií na svém povrchu v důsledku přímého kontaktu s potravinami. To se projevuje zejména při krájení syrových potravin jako je např. maso či ryby.

Po každém použití umyjte důkladně prkénko pod tekoucí horkou vodou za použití saponátu a kartáčku či houbičky. Prkénko můžete rovněž bez problémů dát do myčky nádobí. Další možností je použít vroucí vodu z konvice na vodu a prkénko – nalejte vroucí vodu na prkénko a očistěte kartáčkem.

Vyhněte se horkým a mastným potravinám

Obecně platí, že plasty při delším kontaktu absorbují olej – tato tendence se zvyšuje s rostoucí teplotou. Nenechávejte proto smažené potraviny, jako jsou např. řízky po delší dobu na prkénku. 

Používejte brusnou houbičku HASEAGAWA

Speciální brusná houbička HASEGAWA odstraní z povrchu veškeré nečistoty, rýhy a otřepená vlákna. Prkénko tak zůstane čisté a hygienické.

Používejte bělidlo pro odstranění odolných skvrn

Měkký povrch usnadňuje vznik skvrn zejména pokud prkénko nebudete pravidelně čistit. Jednoduchým řešením je ale použití bělidla, které jednoduše a dokonale skvrny odstraní. Doporučujeme použít běžný bělící prostředek, např. Savo Perex.

Savo rozřeďte vodou v poměru 1:10 a ponechejte působit cca 20 min. Při větším znečištění zvyšte poměr na 2:10 a dobu působení na 30 min.

Černá krájecí prkénka HASEGAWA

U černých prkének může v průběhu používání dojít k jevu, kdy na povrchu prkénka jsou viditelná bělavá místa. Opět se jedná o znečištění, které lze jednoduše vyčistit. Vezměte starý zubní kartáček a za použití saponátu místa krouživým pohybem očistěte. Následně prkénko důkladně omyjte a osušte.

Nečistoty, které se na povrchu krájecích desek usazují dlouhodobě, nemusí být snadné odstranit. Doporučujeme proto pravidelnou údržbu vašich krájecích prkének HASEGAWA.

Kompletní návod si může stáhnout vedle v záložce "Související soubory".

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu