HASEGAWA krájecí prkénko FRK 41x23 cm

To nejlepší pro Vaše japonské nože!

Krájecí prkénko s dřevěným jádrem pro japonské nože - nikdy se nedeformuje, je šetrné k ostří nože a o 30-50% lehčí než běžná prkénka.

Vyrobeno v Japonsku.

Můžeme doručit do:
28.03.2025.
Skladem
Kód: 4123
Značka: HASEGAWA
2 690 Kč
Kategorie: HASEGAWA prkénka
Rozměr: 41 x 23 x 2 cm
Hmotnost: 1,3 kg
Tepelná odolnost: nad 90° C
FRK20 3926 SH
Novinka

  

 

To nejlepší pro vaše nože

Krájecí prkénko je stejně důležité jako nůž, se kterým pracujete. Pokud investujete do kvalitního japonského nože, měli byste ho používat na povrchu, který chrání jeho ostří a prodlužuje jeho životnost.

Prkénka Hasegawa mají unikátní měkký antibakteriální povrch, který je šetrný k ostří a pomáhá tak nože udržet ostré po delší dobu. Díky dřevěnému jádru jsou lehká a nedeformují se. Na rozdíl od dřevěných prkének neabsorbují tekutiny, snadno se čistí a jsou odolná vůči skvrnám.

Lehčí, hygieničtější a šetrnější

Prkénka Hasegawa jsou o 30–50 % lehčí než běžná krájecí prkénka, což zajišťuje snadnou manipulaci a lepší hygienu. Jsou vysoce odolná vůči teplu (nad 90 °C) a lze je mýt v myčce nebo přímo pod vroucí vodou.

Hasegawa splňuje japonskou antibakteriální certifikaci SIAA ISO22196 a je odolné vůči dezinfekčním prostředkům i bělidlům. Dřevěné jádro je sterilizováno a chráněno silnými plastovými vrstvami, které zamezují kontaktu s okolními vlivy.

 

 

 

 

Dostupné velikosti:

Prkénka HASEGAWA jsou k dispozici ve dvou tvarech s různými poměry stran:

Dostupné velikosti:

Prkénka HASEGAWA jsou k dispozici ve dvou tvarech s různými poměry stran:

 

 

Kdo používá prkénka Hasegawa?

Prkénka Hasegawa jsou nezbytným nástrojem profesionálů, kteří se spoléhají na maximální hygienu a ochranu svých nožů.

Mezi špičky české gastronomie, které využívají prkénka Hasegawa, patří:

Kristína Nemčková – vítězka MasterChef, bývalá sous chef v 3 hvězdičkové michelinské restauraci Geranium.

Richard Tomáš – světový šampion v sushi a první Čech, který vyhrál World Sushi Cup Japan.

Jakub Horák – mistr světa v japonské kuchyni Washoku Challenge.

Dominik Unčovský – Výherce českého kola nejprestižnější kulinářské soutěže na světě – Bocuse d‘Or

Díky své kombinaci měkkého, ale odolného povrchu a antibakteriálních vlastností jsou prkénka Hasegawa první volbou domácích kuchařů i profesionálů. Pokud hledáte špičkovou kvalitu pro svou kuchyni, není lepší volba!

Kdo používá prkénka Hasegawa?

Prkénka Hasegawa jsou nezbytným nástrojem profesionálů, kteří se spoléhají na maximální hygienu a ochranu svých nožů.

Mezi špičky české gastronomie, které využívají prkénka Hasegawa, patří:

Kristína Nemčková – vítězka MasterChef, bývalá sous chef v 3 hvězdičkové michelinské restauraci Geranium.

Richard Tomáš – světový šampion v sushi a první Čech, který vyhrál World Sushi Cup Japan.

Jakub Horák – mistr světa v japonské kuchyni Washoku Challenge.

Dominik Unčovský – Výherce českého kola nejprestižnější kulinářské soutěže na světě – Bocuse d‘Or

Díky své kombinaci měkkého, ale odolného povrchu a antibakteriálních vlastností jsou prkénka Hasegawa první volbou domácích kuchařů i profesionálů

 

Proč ne dřevěná prkénka?

Dřevěná prkénka mohou být problematická, protože absorbují tekutiny a šťávy z krájených potravin, což může vést k bakteriální kontaminaci. Tvrdost dřeva navíc přispívá k rychlejšímu otupování nožů, čímž snižuje jejich životnost.

Prkénka Hasegawa splňují nejpřísnější hygienické normy. Povrch je navíc vyroben z vysoce kvalitního plastu, který se nedrolí ani neuvolňuje při krájení nožem.

Neabsorbuje vodu a bakterie neproniknou do povrchu
Vysoce kvalitní povrch, který se neuvolňuje ani nedrolí
Vysoce odolné proti poškrábání a skvrnám
Lze mýt v myčce na nádobí
Odolné vůči dezinfekci a bělidlům

 

Proč ne dřevěná prkénka?

Dřevěná prkénka mohou být problematická, protože absorbují tekutiny a šťávy z krájených potravin, což může vést k bakteriální kontaminaci. Tvrdost dřeva navíc přispívá k rychlejšímu otupování nožů, čímž snižuje jejich životnost.

Prkénka Hasegawa splňují nejpřísnější hygienické normy. Povrch je navíc vyroben z vysoce kvalitního plastu, který se nedrolí ani neuvolňuje při krájení nožem.

Neabsorbuje vodu a bakterie neproniknou do povrchu
Vysoce kvalitní povrch, který se neuvolňuje ani nedrolí
Odolné proti poškrábání a skvrnám
Lze mýt v myčce na nádobí
Odolné vůči dezinfekci a bělidlům

 

 

 

 

Jaký je rozdíl mezi béžovým a černým prkénkem?

Prkénka Hasegawa jsou k dispozici ve dvou variantách – béžové (FRK) a černé (FPEL). Obě verze nabízejí měkký povrch šetrný k nožům, lehkost díky dřevěnému jádru, odolnost vůči vodě a skvrnám a snadnou údržbu. Přesto existují určité rozdíly, které vám pomohou vybrat tu nejlepší variantu pro vaše potřeby.

Béžové prkénko Hasegawa (FRK)

Béžová varianta je měkčí, což zajišťuje maximální ochranu ostří nože.

Černé prkénko Hasegawa (FPEL)

Černá verze má mírně tvrdší povrch než béžové prkénko, ale je naopak trochu tenčí a lehčí. Černé prkénko Hasegawa není jen o praktičnosti, ale také o estetice. Díky svému tmavému designu působí luxusně a lze jej využít i pro stylovou prezentaci pokrmů přímo na stole – skvělé pro sushi, steaky nebo další speciality.

Důležité upozornění

Na černé prkénko nedoporučujeme používat brusnou houbičku. K běžné údržbě stačí houbička a běžné čisticí prostředky. Pro zbavení se případných nečistot nebo skvrn doporučujeme umýt v myčce.

Jaký je rozdíl mezi béžovým a černým prkénkem?

Prkénka Hasegawa jsou k dispozici ve dvou variantách – béžové (FRK) a černé (FPEL). Obě verze nabízejí měkký povrch šetrný k nožům, lehkost díky dřevěnému jádru, odolnost vůči vodě a skvrnám a snadnou údržbu. Přesto existují určité rozdíly, které vám pomohou vybrat tu nejlepší variantu pro vaše potřeby.

Béžové prkénko Hasegawa (FRK)

Béžová varianta je měkčí, což zajišťuje maximální ochranu ostří nože.

 

Černé prkénko Hasegawa (FPEL)

Černá verze má mírně tvrdší povrch než béžové prkénko, ale je naopak trochu tenčí a lehčí. Černé prkénko Hasegawa není jen o praktičnosti, ale také o estetice. Díky svému tmavému designu působí luxusně a lze jej využít i pro stylovou prezentaci pokrmů přímo na stole – skvělé pro sushi, steaky nebo další speciality.

Důležité upozornění

Na černé prkénko nedoporučujeme používat brusnou houbičku. K běžné údržbě stačí houbička a běžné čisticí prostředky. Pro zbavení se případných nečistot nebo skvrn doporučujeme umýt v myčce.

 

Hasegawa - tradice a inovace v jednom

Japonská společnost Hasegawa se původně specializovala na výrobu lyží, kde je klíčová pevnost a spolehlivost spojení mezi dřevěným jádrem a plastovými vrstvami. Tato technologie laminace se stala základem pro vývoj inovativních krájecích prkének Hasegawa a dalších kuchyňských výrobků.

Prkénka Hasegawa jsou považována za absolutní špičku mezi profesionálními kuchaři v Japonsku i po celém světě.

Pan Toshikazu Hasegawa, majitel a výrobce prkének Hasegawa, nás nedávno navštívil v Česku. Na fotce můžete vidět naše ambasadory Kristínu Nemčkovou a mistra světa v sushi Richarda Tomáše.

Hasegawa - tradice a inovace v jednom

Japonská společnost Hasegawa se původně specializovala na výrobu lyží, kde je klíčová pevnost a spolehlivost spojení mezi dřevěným jádrem a plastovými vrstvami. Tato technologie laminace se stala základem pro vývoj inovativních krájecích prkének Hasegawa a dalších kuchyňských výrobků.

Prkénka Hasegawa jsou považována za absolutní špičku mezi profesionálními kuchaři v Japonsku i po celém světě.

Pan Toshikazu Hasegawa, majitel a výrobce prkének Hasegawa, nás nedávno navštívil v Česku. Na fotce můžete vidět naše ambasadory Kristínu Nemčkovou a mistra světa v sushi Richarda Tomáše.

 

 

Jak správně pečovat o krájecí prkénko Hasegawa:

Při správné péči vám budou prkénka sloužit mnoho let.

Dodržujte následující doporučení pro dlouhodobou životnost a maximální hygienu.

1) Čištění po každém použití

  • Krájecí prkénko po každém použití důkladně omyjte pod tekoucí horkou vodou s použitím saponátu a houbičky nebo kartáčku.
  • Lze mýt v myčce nádobí
  • Pro dezinfekci můžete použít vroucí vodu – jednoduše přelijte prkénko horkou vodou a dočistěte kartáčkem.
  • Pravidelným mytím zabráníte hromadění bakterií a skvrn, zejména po krájení syrového masa nebo ryb.

2) Vyhněte se horkým a mastným potravinám

  • Plastové materiály mají přirozenou tendenci absorbovat olej, což se zvyšuje při vyšších teplotách.
  • Nenechávejte na prkénku dlouhodobě mastné nebo horké potraviny, jako jsou čerstvě usmažené řízky. To může vést k zabarvení povrchu.

3) Jak odstranit odolné skvrny?

  • Pro odstranění skvrn doporučujeme běžný bělící prostředek (např. Savo Perex).
  • Smíchejte bělidlo s vodou v poměru 1:10, aplikujte na prkénko a nechte působit cca 20 minut.
  • Při silnějším znečištění můžete poměr zvýšit na 2:10 a dobu působení prodloužit na 30 minut.
  • Po ošetření vždy prkénko důkladně opláchněte a osušte.

4) Péče o černé prkénko Hasegawa

  • Na povrchu černého prkénka se mohou objevit bělavá místa, která jsou výsledkem usazených nečistot.
  • Prkénko doporučujeme mýt v myčce na nádobí.

📄 Kompletní návod na údržbu si můžete stáhnout v záložce "Související soubory"

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola